Mi a közös a medencében és a pincében?

Ha bárki rákérdezne, hogy soroljunk fel néhány közös tulajdonságot, amely összeköti a medencéket és a pincéket akkor a legtöbben kapásból rávágnánk, hogy azoknak semmilyen közös vonásuk nincs. Ez teljesen nem igaz, mert mindkettő jelentősen emelheti az ingatlan értékét. Ahhoz, hogy ez a gyakorlatban is így legyen elengedhetetlen, hogy megfelelő legyen a műszaki állapotuk. Egy szivárgó medence törött csempével inkább gond és bosszúság, mint örömforrás, ahogyan egy dohos, penészes semmire nem jó pince is hasonló kellemetlenségeket tartogat ahelyett, hogy az előnyeit élvezhetnénk.

A vízszigetelés a lelke mindennek

Mivel a medencék és a pincék nagy többsége földbe süllyesztett a zavartalan használatukhoz a legfontosabb tulajdonságuk a hibátlan vízszigetelés. Ha valahol a meglévő vízszigetelés elöregedett vagy megsérült akkor a megoldás az utólagos vízszigetelés.

Utólagos vízszigetelés a csapadék kizárására

A nyári kiadós záporok, zivatarok jellemzője, hogy rövid idő alatt nagy mennyiségű csapadék zúdul le, amit a csatornák, elfolyók nem képesek elnyelni és mivel a víz minden rést megtalál, elöntheti a pincénket. Ha nem ellenőriztük a nagy esőzések előtt a pinceszigetelésünket akkor lehet, hogy több költséget teremtettünk magunknak ezzel a mulasztással. Ennek egyik remek megoldása lehet a korszerű és könnyen kezelhető folyékony gumi szigetelés, amely tökéletesen alkalmas utólagos vízszigetelés kivitelezésére. A felületre felhordva szilárd mégis rugalmas vízzáró felületet kapunk, amely lehetővé teszi, hogy újból zavartalanul használhassuk a pincénket. Ha a medence szigetelésére használtuk a folyékony gumit hasonló remek eredményre számíthatunk.

Költséges beruházások

A medence és a pince létrehozásában az is közös pont, hogy mindkettő jelentős anyagi ráfordítással jár, és ha nem elég lelkiismeretes a kivitelezőnk, akkor előfordulhat, hogy alacsony minőségű alapanyagokat használ a kivitelezés során, amelyeket hamar kikezd az idő vasfoga. Az alacsony minőségű kevés szakértelemmel elkészített vízszigetelés felújítása sajnos jelentős többlettmunkával illetve többlet költséggel jár. Az utólagos vízszigeteléssel megoldható a gond.

Vízszigetelés folyékony gumival

A folyékony gumi szigetelés földbe süllyesztett építmények, tehát pincék és medencék esetében is biztonsággal használható és a segítségével elkerülhető a még nagyobb költség egy teljeskörű felújítás vagy átépítés. A legjobb döntés ez esetben, ha minél előbb kijavításra kerülnek a vízszigetelés sérülései, hiányosságai. Ezzel elkerülhető, hogy további vízmennyiség jusson be a szerkezetbe újabb, még nagyobb károkat okozva.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.