Pince vízszigetelés

A mélyépítmények, pincék szigetelése, az épület alapépítményeinek vízszigetelése illetve hőszigetelése kiemelten fontos a szigetelési szakma legnagyobb precizitást igénylő szakterülete. Mivel az egész épület ezen áll az utólagos szigetelés nagyon körülményes és drága a nehéz kivitelezés miatt. A szigetelés kivitelezését az építéskor lehet és kell hibátlanul megoldani a későbbi bosszúságok és költségek elkerülése érdekében.

A pince vízszigetelés előkészítése

Az egyik nagyon fontos lépése a feladatnak a pince szigetelés fogadófelületének megfelelő kialakítása: száraz, lesimított és pormentes aljzat.

A beépítendő szigetelőanyag megválasztásakor ne csupán az ár döntsön. Hosszú távon sokkal jobban járunk, ha kiváló minőségű nagy nyomó és szakítószilárdsággal rendelkező megfelelő vastagságú vízszigetelő anyagot választunk a szigetelés elkészítéséhez.

Választhatunk bitumenes szigetelő lemezeket, amelyek, strapabírók és jól bírják az igénybevételt, de van már ennél modernebb és könnyen kezelhető anyag a folyékony gumi.

A gondos műszaki tervezés elengedhetetlen

A beépítendő szigetelés fajtája egy meghatározott épületben az adott talajnedvességi viszonyok, az épület szerkezete és az alépítmények határozzák meg.
A kiváló szigetelés véd a talajpára, talajnedvesség, rétegvíz és a talajvíz ellen egyaránt. Az adott helyszín szigetelését akkor tudjuk hibátlanul elvégezni ha tisztában vagyunk vele ezek közül melyik van jelen dominánsan.

Jelentős szerepe van a gondos vízszigetelésnek, amely magában foglalja a lemez átfedési követelmények betartását, hajlaterősítések beépítését és minden a tökéletese végeredményhez szükséges lépést. Fontos a műszakilag helyesen megtervezett szigetelés rétegrend és a hely sajátosságainak megfelelő szigetelőanyag megválasztása. A vízszigeteléssel kapcsolatosan az igényes esztétikus kivitelezés és a gazdaságosság is elvárás.

Pince vízszigetelés felújítás

Pince vízszigetelés javítása illetve felújítása nem egyszerű feladat. A legkézenfekvőbb megoldás a folyékony gumi vízszigetelés. Könnyen kezelhető, esztétikus, szükség szerint akár színezhető is és ár érték arányban megéri használni.

Felhasználható a talajvíz és rétegvíz elleni pinceszigetelés mellett új lapostető szigeteléseknél, zöldtető szigetelésnél magastető szigetelésnél illetve szigetelés felújításnál.

 

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.