Tetőszigetelés megbízhatóan

 A lapostető nem a legnépszerűbb tetőforma, hiszen nem ad lehetőséget plusz helyiségek létrehozására a tetőtérben. Amit viszont létre lehet hozni rajta az egy csodás zöldtető, ami akár a privát napozóteraszunkká is alakítható. Ha mindehhez már a rendelkezésünkre áll egy lapostető akkor érdemes megvizsgálnunk van-e bármi, ami a zöldtető kialakítása ellen szól.

Lapostető vízszigetelés profi anyagokkal

Az egyik fontos szempont a megfelelő lapostető vízszigetelés megléte. Ha ez nem tökéletes, akkor első lépésként keressünk egy szakembert, aki nagy gyakorlattal rendelkezik ebben és a megfelelő minőségű anyagokat használja a feladat megoldásához.

Ahhoz, hogy a tetőszerkezetünk megbízható védelmet nyújtson az időjárás viszontagságaival szemben minőségi szigetelőanyagokat érdemes használni kiemelt figyelmet szentelve az illesztéseknek, csatlakozásoknak. A megfelelő vízszigetelés és hőszigetelés elérése érdekében speciális tömítőanyagokat használunk. az ilyen tömítők egyedülálló tulajdonságai a képlékenység, nedvesség és légzárás illetve a mechanikai igénybevétellel szembeni ellenálló képesség.

Egyre népszerűbb a folyékony gumi

A szigetelőanyag elkészítésénél alapanyagként akrilt, bitument, poliuretánt vagy szilikont. A szilikon vagy gumi tömítőanyagok egyre szélesebb körben terjednek könnyű felhasználhatóságuk és kiváló vízszigetelő képességük miatt. Könnyen felvihető a felületre és ott rugalmas és strapabíró réteget képez, amely hosszú időre biztosítja a tökéletes vízszigetelést. A szigetelésre váró felületeket minden esetben alaposan meg kell tisztítani a portól és más szennyeződésektől.

A régi szigetelés elöregedése is okozhat beázást

A beázó lapostető nemcsak az esős időben okoz gondot, de a növényeinket sem tudjuk öntözni anélkül, hogy ne aggódnánk, mikor jelenik meg a plafonon az egyre terjedő vízfolt. A beázás javításra nem csak akkor lehet szükség, ha hibásan végezte a szigetelést az eredeti kivitelező, régebbi tetők esetében előfordul, hogy elöregszik, repedezetté válik az eredeti szigetelés és ez okozza a beázást.  

A lapostető vízszigetelés javítás első és egyik legfontosabb lépése a megbízható vízszigetelő anyag kiválasztása. Ma a bitumen mellett egyre inkább terjedőben van a folyékony gumi vízszigetelés ez a forradalmian új szigetelési megoldás. Korrózióállósága miatt a fémeket is képes védeni. Könnyű dolgozni vele és jelentősen rövidebb időbe kerül a szigetelési munka elvégzése a hagyományos módszerekkel összevetve. A megszilárdulási ideje rövid, jól tapad, rugalmas és esztétikus, sőt színezhető is.

A lapostető szigetelés folyékony gumival megbízható

Ha az ön házának vagy garázsának a lapostetőjét szeretné felújíttatni a folyékony gumi-szigetelést, ajánljuk elsősorban. A folyékony gumival kivitelezett lapostető szigetelés hatékony és tartós, akár több évtizeden át nem igényel további munkálatokat. Ha ezt a megoldást választja nem fog csalódni.