A kenhető vízszigetelés előnyei

Nem létezik olyan épület, ahol ne lenne szükség vízszigetelésre, mert kell, ami megakadályozza víz beszivárgását az alapfelületbe és bizonyos esetekben a párazárásról is gondoskodnia kell. Az épület talajjal érintkező részénél, valamint a tető, a terasz, a fürdőszoba vagy a medence, illetve pince kialakításánál mindenképpen szükséges. Erre a célra kiváló, mondhatni a legjobb megoldás a kenhető vízszigetelés, amelyet folyékony fólia vagy folyékony gumi néven is emlegetnek.

A kenhető vízszigetelés bármilyen felületen megtapad

A kenhető vízszigetelés típusa, alapanyaga és felhasználási területei változatosak. Ami közös bennük, hogy felhordáskor tökéletesen követik az alapfelületet, ezért bármilyen geometriai forma az egyszerűtől a bonyolultig szigetelhető a segítségükkel. Nem okoz gondot a problémás helyek, sarkok, dilatációk, élek, nehezen hozzáférhető helyek szigetelése sem. Biztonságos, megbízható, problémamentes és tartós vízzárás alakítható ki a kenhető vízszigetelő anyagok segítségével még a bonyolult műszaki megoldások esetén is.

A burkolat közvetlenül ráragasztható a szigetelőrétegre

Minél összetettebb a rétegrend annál nagyobb az esélye, hogy valami kimarad és a burkolatunk nem lesz olyan tartós, mint ami elvárható lenne tőle. A kent vízszigetelések egyik vitathatatlan előnye, hogy a cementbázisú csemperagasztókat közvetlenül fel lehet hordani a szigetelőrétegre és következhet is a burkolat. A burkolási munka sokkal egyszerűbbé válik és sokkal rövidebb idő alatt elkészülhet. Léteznek olyan kenhető vízszigetelések, amelyeket fel lehet hordani közvetlenül az alapfelületre, mert kiválóan tapadnak a betonra, vakolt téglafalra, gipszkartonra, fára, kerámia burkolatra ezáltal tovább egyszerűsítve a rétegrendet.

Nagy ellenálló képesség, kis rétegvastagság

A modern gyártástechnológiák olyan szigetelő bevonatok gyártását teszik lehetővé, amelyek vékony rétegben is tökéletes vízszigetelőréteget biztosítanak. A felviteli módnak és az anyag tökéletes alkalmazkodó képességének köszönhetően tökéletesen záró, varratok nélküli szigetelő bevonat lesz a végeredmény.

A kenhető vízszigetelések, illetve vízszigetelő rendszerek fejlesztése a felhasználók tapasztalatai alapján történt, így küszöbölve ki minden felbukkanó nehézséget. Ha egyedi, biztonságos és tartós vízszigetelést szeretnénk a lapostetőnkön, az erkélyünkön, teraszunkon, medencénkben vagy a pincénkben akkor válasszuk a kenhető vízszigetelést.