Palatető szigetelés egyszerűen

A régi hullámpala tetők felújítása többféle módon lehetséges. A palatetők felújításának a leggyakrabban használt módja, amikor régi pala felületére valamilyen fedőanyagot vagy bevonatot tesznek. Ez minden esetben kevesebb kiadással jár, mint a teljes tetőcsere. Hogy melyik megoldás a legjobb az Ön palatetője esetében attól is függ mikor készült a palatető. A régi palatetők azbesztet is tartalmazó palából készültek, az azbeszt pedig az egészségre veszélyt jelentő rákkeltő hatású anyag.

Szerencsére ez a hatása csak akkor tud érvényesülni, ha az azbesztrostok a levegőbe kerülnek és onnan belélegezzük. Ezeknek a régebbi típusú paláknak a bontási hulladéka veszélyes hulladéknak számít. Ezt kötelező ártalmatlanítani, ennek megoldása a tulajdonos költsége és feladata.

Az utóbbi időben készült hullámpalák és síkpalák gyártásakor már nem használnak azbesztet, ezért e felújításuk, illetve cseréjük is kevesebb körültekintést igényel, így jelentősen egyszerűbb. A felújítási munkák megkezdése előtt érdemes kideríteni az Ön palatetőjére mi vonatkozik.

A több évtizeddel ezelőtt épült régi palatetős házak sok fejtörést okoznak a tulajdonosaiknak. A palatető elhasználódott, sok kárt tett már benne az idő vasfoga. A palák több helyen repedezetté váltak és számos helyen be is áznak.  Az elmohásodott, elkoszosodott palatető egy kisebb zivatart még kibír beázás nélkül, de tartós eső esetén több helyen átengedhetik a vizet. Ez a sárból döngölt padolást is károsíthatja.

Ha tartósan sok eső esik akkor nem csupán a padolás ázhat el, de már a plafonon is térképet rajzolhat a beszivárgó víz. Ha előfordult már legalább egy ilyen beázás akkor a teendők, megoldandók sorrendjében előre kell venni a tetőfelújítást.

A palatető javításra kiváló megoldást nyújthat a folyékony gumi, amely egy speciális összetevőkből álló kedvelt és hatékony vízszigetelő anyag, amely a kezelt felületen egybefüggő tökéletes vízzáró réteget alkot.

Nem tartalmaz egészségre káros anyagokat, környezetkárosító oldószereket vagy vegyületeket és bontás nélküli tetőjavítást tesz lehetővé. Könnyű kezelhetőségének köszönhetően a gumi vízszigetelő anyagok egyszerűen és gyorsan kezelhetők. Pontosan felvihetők a kívánt felületre kézi és gép módszerrel egyaránt.