Terasz, lépcső vízszigetelés

A küszöbön álló tavasz reményt ad rá, hogy szárazabb időjárási körülmények között lehetőségünk nyíljon olyan kültéri munkák elvégzésére, mint például teraszok, erkélyek vízszigetelése vagy burkolatának javítása, illetve cseréje.

A vízszigetelés hibái számos probléma forrásai lehetnek:

 • Károsodhat az erkély szerkezete, rozsdásodhatnak az acélbetétek
 • mállani kezd a beton szerkezete, ami kritikus esetben statikai gondokat is okozhat
 • a szomszédos felületekről leválik a festék vagy vakolat esztétikai problémákat okozva
 • az erkéllyel, terasszal érintkező helyiségek falfelülete vagy mennyezete ázik, nedvesedik, sóvirágok jelenhetnek meg a felületén,
 • csökken a szerkezet hőszigetelő képessége, amelynek penészesedés lehet a következménye

A klasszikus megoldás a burkolat és a szigetelő rétegek teljes elbontása, majd komplett újraépítése. Ez komoly zajjal, porral szállítási munkával jár mindemellett igen költség és idő igényes feladat. Abban az esetben, ha a teljes szerkezet károsodott és átázott ez a megoldás célravezető lehet, de szerencsés esetben kisebb ráfordítással is orvosolható a gond.

A folyékony gumi szigetelés járható, terhelhető, a mechanikai hatásokkal szemben ellenálló vízszigetelő felületet képez. Erkélyek, teraszok, lépcsők vízszigetelésére kiválóan alkalmazható, de tökéletes megoldást kínál medencék peremének vízszigeteléséhez és a csúszás gátlás is megoldható a segítségével.

a folyékony gumi egy speciális folyékony vegyület, ami kivételes impregnáló képességgel bír. A különleges összetételéből adódóan rendkívül rugalmas és ellenáll a külső mechanikai hatásoknak. A szigetelendő felületen tökéletesen betölti a repedéseket, hézagokat, minden felületi hibát, rést. A folyékony gumival kezelt felület további kezelést nem igényel. A speciális granulátumok garantálják különleges elleálló képességét a mechanikai hatásokkal szemben. Kenhető halmazállapotának köszönhetően gyorsan, egyszerűen, pontosan megfelelő vastagságban felvihető a szigetelendő felületre.

Javasolt felhasználási területei:

 • erkély vízszigetelés
 • terasz vízszigetelés
 • lépcső vízszigetelés
 • lapostető szigetelés

A folyékony gumi szigetelés felvitele előtt szükséges a felület alapos megtisztítása, a por, homok, minden egyéb szennyeződés eltávolítása, kefével, különféle eszközökkel vagy magas nyomású víz használatával.

A fagyástól vagy más miatt felvált beton felület helyrehozatala elengedhetetlen a kifogástalan anyagtapadás érdekében. A nagyon sima felületek mechanikai érdesítést igényelhetnek a folyékony gumi megfelelő tapadásának érdek relatív ében.

A bevont felület száradási ideje 36 óra 20 °C hőmérsékleten 60-%os relatív páratartalom mellett. alacsonyabb hőmérséklet és magasabb páratartalom mellett növekedhet a száradási idő. A folyékony gumi szigetelés könnyen felvihető egyenetlen felületekre is. Beltéri és kültéri használatra egyaránt alkalmas. Extrém magas hőmérsékletnek kitett, illetve alulról nedvesedő helyeken nem javasolt a használata. A frissen bevont felületet 24-36 órán belül ne érje esővíz.

 • A folyékony gumi vízszigetelés ellenáll a nap káros sugarainak.
 • Tömíti a legapróbb repedést is.
 • Tökéletesen záró vízszigetelő réteget alkot.
 • Könnyen használható.

Fém, alumínium, horganyzott fém, PVC, beton, falazat, tetőanyagok, palatető esetén egyaránt használható.