Vízszigetelés kiváló minőségű alapanyagokkal

Az építmények víztől, nedvességtől és párától való megóvása az építőipar egyik legnagyobb precizitást igénylő szakterülete. Kiemelten fontos a helyes műszaki megoldás és a magas minőségű szigetelőanyagok használata e területen, mert ha a szerkezetek védelmére készült szigetelések nem töltik be a funkciójukat akkor ezek az épületrészek károkat fognak szenvedni a víz miatt.

A víszigetelés

Az idő múlásával ezek a szigetelések elöregedhetnek, sőt még az is előfordul, hogy kimarad az építés során. Mindkét esetben gondoskodnunk kell a mielőbbi pótlásról, illetve javításról a nagyobb károk megelőzése érdekében. Egyes becslések szerint az utólagos vízszigetelési költségek akár tízszeresét is kitehetik az eredeti építés során elkészítettnek.

Helytelenül elkészített, hibás vízszigetelés enyhébb esetben okozhat esztétikai hibákat a burkolaton, amely elszíneződhet. Súlyosabb esetben a víz tönkre teheti a vele érintkező teljes teherhordó szerkezetet, a betonszerkezetet acélbetétekkel, valamint a vízben oldott sók a beton vagy falazott téglaszerkezeteket.

A fürdőszobában a zuhanyfülkéből, a kádból vagy a mosdókagylóból kifröccsenő víz megtalálja a legkisebb repedést is és a leggondosabban lerakott fal- és/vagy padlóburkolat résein utat talál magának és eláztatja a falazatot, vagy a padlószerkezetet. A vízzel kapcsolatos károk szempontjából a fürdőszobák mellett a konyhák, erkélyek és teraszok is fokozottan veszélyeztette épületrésznek számítanak.

Vízszigetelés szempontjából az alábbiak is kiemelt figyelmet érdemelnek:

  • vízszigetelés felújítása elöregedett vagy hibás lapostető szigetelés esetén
  • talajnedvesség elleni szigetelés
  • talajpára elleni szigetelés
  • új építésű lapostető szigetelés
  • zöld tető szigetelés
  • üzemi és használati víz elleni szigetelés

Ismerjük meg a folyékony gumi vízszigetelést

A folyékony gumi vízszigetelő anyag ahogyan a neve is erre kötelezi, kiváló vízszigetelő tulajdonsággal rendelkezik. Tökéletesen megvédi például a fémfelületeket, a segítségével megelőzhető a korrózió. kiváló tapadási képessége lehetővé teszi gyakorlatilag bármilyen felületen való használatát. Használata egyszerű és gyors a száradási, megkötési ideje.

A mozgásból eredő repedéseket, szakadásokat is elfelejthetjük, mert az anyag rendkívül rugalmas. a hagyományos vízszigetelő anyagok mindegyikét megelőzi ezzel a remek tulajdonságával. A hagyományos anyagok érzékenyek a hőingadozásra, amely miatt megrepedezhetnek, emiatt elvesztik a tökéletes vízszigetelő képességüket, ezzel komoly költséget generálva a tulajdonosnak.  A javítási felület Esztétikailag is kívánnivalót hagyhat maga után. Az illesztések, varratok szintén hibaforrásnak számítanak, ami a folyékony gumi használatával teljes mértékben elkerülhető. a hagyományos anyagokkal való szigetelés esetén többszöri javítás után szinte lehetetlen megállapítani a beázás valódi helyét. Folyékony gumi használatakor a meglévő szigetelés maradhat a helyén, szükségtelen elbontani. Újra lehet szigetelni a sérült területet, a méretétől függetlenül.

A folyékony gumi felhasználási területei

Gyakran gondot okoznak az alagsorok, lábazatok, falazatok, aljzatok, pincék beázása. A folyékony gumi alkalmazásával mindezeket véglegesen megoldhatjuk. Különböző színekben elérhető, így könnyen igazíthatjuk a már meglévő felülethez. Akár 20-30 évre megoldást kínál a nedvesség ellen, így szigeteléssel járó fáradozást megspórolhatjuk.

Ha zöldtetőre vágyunk akkor a folyékony gumi segítségével megbízható szigetelést alakíthatunk ki, amelynek biztonságában nyugodtan öntözhetjük a növényeinket. Folyékony állapotban kerül fel a felületre, a megszilárdulást követően pedig kezdhetjük is a zöldtető kialakítását, amiben sok örömünket lelhetjük.

A lapostető megfelelő szigeteléssel megbízható

A lapostetőt éppen a beázási problémák miatt megbízhatatlannak tartják, pedig az ok nem a tető, hanem az alacsony minőségű szigetelés. Az elavult bitumenes szigetelés az egyik oka az ezzel kapcsolatos nézőpontoknak. Ha lecseréljük a megbízható folyékony gumiszigetelésre, elkerülhetjük a beázást. A nedvességgel szembeni megbízhatósága mellett az UV sugarakkal szemben is ellenálló.

 

Az űrlap alja